Kattfoder - Kattmat på nätet ᐅ BILLIGT | Djurkompaniet

Kattmat och kattfoder

Här i webshopen hittar du ett brett urval av kattmat från ledande varumärken. Välj från menyn till vänster eller använd sökfunktionen högst upp till höger på hemsidan.

Det här ska du tänka på när du väljer kattfoder:

  • Kattens ålder
  • Kattens levnadssituation
  • Kattens ras 
  • Ev. specialfoder

Det finns olika teorier om hur katter bäst ska utfodras. En del förespråkar en blandning av kött och kolhydrater, andra förespråkar kattfoder som är fritt från kolhydrater. Vi på Djurkompaniet tillhandahåller ett brett sortiment och för att veta vilket foder som passar just din katt rekommenderar vi att du kommer in i en av våra butiker för konsultation. Kontakta gärna även vår kundtjänst för hjälp.

Hur väljer du kattfoder?

Åldersindelning

Alla kattfoder är indelade efter åldersgrupp. Varumärkena har rekommendationer för hur långt upp i åldrarna ett foder är anpassat att följa katten. Det finns angivet under beskrivningsfliken på artikelkortet. 

Vilken mat ska min katt ha? 

Kattunge 3-12 mån:

Kattungefoder ges till kattungar som slutat dia och i vissa fall som komplement under tiden katten diar för att stödja tillväxt. Tänk på att om du kastrerar/steriliserar din kattunge så förändras foderbehovet. Oftast är det då lämpligt med ett foder som är anpassat för steriliserade katter.

Vuxen Katt 12 mån-7 år:

Vuxenfoder ges till katter som nått vuxen ålder (ca 12 mån).

Vuxna katter av storväxta raser 12 månader- 6 år:

Dessa katter har lite annorlunda utformat foder vid jämförelse med normalstora katter. Fodret är annorlunda i sin sammansättning, och bitarna är av större format för att främja att katten tuggar sitt foder.

Mature/Seniorkatter 6-7 år och uppåt:

När katter åldras så förändras deras näringsbehov. Det finns särskilt anpassade kattfoder till detta.ov.

Light/Special

Din katt kan gå igenom förändringar i livsmiljö, hälsa eller ämnesomsättning som kan resultera i att foderkraven ändras. Vi har kattmat som är anpassad till åkommor som övervikt, ledproblem, hud-och pälsproblem.

Köp ditt kattfoder, torrfoder och kattmat online eller besök våra butiker.